Peruk/extensions: när ska du byta ut?

INGET ÄR EVIGT!

Ingen vill gå ut med ett hår som ser helt galet och tråkigt ut, som om vi precis har varit med om en explosion!

Din peruk/förlängningar kommer så småningom att behöva bytas ut eftersom kvaliteten på äkta hår och fiberhår försämras med tiden.

Oavsett hur väl du tar hand om din peruk kommer ingenting att hålla för evigt!

Detta beror ofta på långvarig exponering för väder och vind, bristande skötsel eller allmänt slitage.

Det är logiskt att ju mindre du använder peruken/förlängningarna, desto längre livslängd, och om du bär den varje dag kommer livslängden förmodligen att bli kortare.

Ibland kan det vara svårt att avgöra när det är dags att byta ut din kärleksfulla peruk/förlängningar, men vi ger dig några riktlinjer nedan.

PERUK/EXTENSIONS: NÄR SKA DU BYTA UT?

STILEN HÅLLER INTE LÄNGRE

Om du en dag märker att dina lockar inte längre är lika fina eller att frisyren inte håller hela dagen kan det vara dags att byta ut den.

Om ett rakt hår plötsligt bildar vågor eller ett konstant friss är det också en indikation på att det är dags för en uppgradering.

En syntetisk peruk är tänkt att behålla sin stil, så om du märker att peruken efter att du tvättat den inte längre håller sin ursprungliga stil är det dags för en ny. Detta gäller även för peruker av äkta hår.

KOMFORT

Det viktigaste med din peruk/extensions är förmodligen passformen. Den ska sitta nära huvudet utan att vara för lös eller för stram.

Med tiden kan peruker ha förmågan att sträcka sig, vilket resulterar i att du måste justera din peruk flera gånger dagligen.

FOS rekommenderar en uppgradering om detta händer för att undvika besvärliga missöden som detta kan orsaka.

TRÅKIG FÄRG - INGEN GLÖD

När din peruk/förlängning har förlorat sin glans, eller om färgen har börjat tvättas ut eller blekna, är det en perfekt indikation på att det är dags för en uppgradering.

Glans är ett tydligt tecken på god hårhälsa på människohår. Om du i allt större utsträckning behöver använda serum och produkter för att bibehålla en hälsosam och naturlig look är det dags för en uppgradering.

FRIZZ OCH TANGEL

Om du ägnar flera timmar i veckan åt att släta och borsta håret har din peruk/förlängning förmodligen passerat sitt utgångsdatum.

Äldre hår kan bli torrt, frissigt, börja trassla ihop sig och topparna börjar spricka, allt till en punkt som inte kan repareras.

De kluvna topparna hanteras genom hårklippning, men om dina kluvna toppar börjar nå dina medellånga längder eller om håret trasslar till sig flera gånger dagligen är det förmodligen bortom räddning.

SKEDDING

Det är helt normalt att peruker och förlängningar tappas vid normalt slitage och kamning, men det är mindre allvarligt. Om du verkligen vill behålla din peruk trots att den tappas mycket kan vissa peruk salonger hjälpa dig att lägga till ytterligare fibrer tillbaka till din peruk eller dina extensions. Men om de inte kan åtgärda det eller om du inte kan hitta en peruk salong nära dig är det dags att unna dig en ny frisyr!

ÖKNING ... TACK MEN NEJ TACK

Efter cirka 6-8 veckor efter att du har satt in dina extensions är det dags att byta ut fästelementen och flytta upp dina extensions.

Detta beror naturligtvis på hur snabbt ditt hår växer. Det är väldigt olika från person till person.

En hårförlängning håller olika länge och det finns flera faktorer som spelar in.

Din hårförlängning kan hålla flera instick beroende på hur bra kvalitet håret hade när du satte in det och hur du tar hand om det!

Fuska inte med skötseln av håret och byt ut dina infästningar i tid!

SLUTSATS

Peruker har inget särskilt utgångsdatum. I genomsnitt kan en peruk av människohår hålla i över ett år om den sköts på rätt sätt. Syntetiska peruker kan hålla upp till sex månader eller mer om du inte använder dem dagligen.

Vi fäster oss lätt vid våra peruker, men det kommer alltid att finnas en tid för att “pensionera” dem.

Om din peruk eller dina extensions visar 1 tecken från vår lista betyder det inte att du måste byta ut den direkt. En trimning, en färgning (endast för människohår) eller en reparation av en expert kan rädda den. Men om din peruk eller dina extensions börjar visa flera tecken som vi ser ovan, är det dags att skilja sig från den.

HÅLL I HÅLLET: Du behöver inte slänga din peruk eller dina extensions, du kan ge bort dem eller donera dem. Många ställen tar emot perukdonationer till cancerpatienter till exempel.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *