Syntetiskt eller Äkta hår.

SYNTETISKT ELLER ÄKTA HÅR.

Vi på FOS älskar både äkta hår och fiberhår!

Det finns vissa fördelar och nackdelar med båda. Debatten mellan äkta hår och syntetiskt hår har pågått länge och är inte nära att vara över. Att köpa en peruk/förlängning av äkta hår betyder inte att du inte kan njuta av syntetiska hårstycken; och vice versa.

Det viktigaste är att DU känner dig bekväm med vilket hår du väljer.

Äkta hår kommer alltid att vara äkta hår, känslan av naturligt hår kommer aldrig att överträffas. På marknaden för fiberhår har det dock hänt mycket på marknaden för fiberhår. Det fiberhår som vi erbjuder är mycket silkeslent, och det är så nära äkta hår som möjligt, det kan stylas med värmeverktyg.

Här är listan över för- och nackdelar för äkta hår och syntetiskt hår.

SYNTETISKT HÅR - FUTURA FIBER HÅR

PROS

Kvalitet. Med de tekniska framstegen har syntetiskt hår kommit långt! Vårt Futura fiberhår är tillverkat för att se ut och kännas så nära äkta hår som möjligt. Futura fiberhår är mycket naturligt; det är svårt att se skillnaden mellan en syntetisk peruk och en gjord av äkta människohår när man köper Futura fiberperuk av hög kvalitet. Vårt Futura hår är inte gjort av kemikalier, du kommer inte att känna någon klåda som du kanske har känt av andra fiberhår.

Lätt att sköta. Syntetiska peruker har “stilbeständighet”, vilket innebär att de aldrig behöver stylas eller stylas om efter tvätt. Följ bara vår skötselguide och tvättguide för att veta exakt hur du ska hantera fiberperuker. Tvätta, torka och skaka ut dem så återgår de till sin ursprungliga stil.

Låg underhållsnivå. Eftersom perukerna och extensions redan är stylade kan du bära dem direkt ur lådan och behöver inte lägga tid på att styla om dem efter att du har tvättat dem. Den fiber som används har “minne” för våg, lock och volym, vilket gör att håret studsar tillbaka på plats med minimal ansträngning – lockmönstret är permanent inställt. Detta är viktigt att tänka på om du har hälsoproblem och inte mår bra.

Val. Som med alla fiberhår är det inte möjligt att färga dem, men vi hoppas att det kommer att bli möjligt i framtiden! På grund av den aspekten är produktutbudet för fiberperuker större än för äkta hår. Fantastiskt urval av färger (från naturliga till fantasifulla), stilar och hårstrukturer! Du kan verkligen ha roligt och visa upp olika sidor av din personlighet varje dag med fiberperuker.

Styling. Som sagt tidigare har syntetiska peruker ett “stilminne/bevarande” – oavsett väder kommer de att behålla sin stil. Våra Futura fiberperuker/extensions kan dock hantera värme, därför kan den stylas hur du vill. Var försiktig så att du inte använder för mycket värme eftersom det skadar håret. Vi råder dig att använda högst 180°C (356°F) – att göra ett test på en liten hårbit innan du börjar styla – att ta det långsamt (när du lockar, låt strykjärnet sitta på håret längre än med ditt naturliga hår) och låt håret svalna innan du borstar eller stylar det ytterligare. Läs mer om det här ämnet här.

Budget. Syntetiska peruker och extensions är relativt billiga. Detta kan göra att du kan köpa fler stilar och färger för att krydda ditt liv.

CONS

Mindre mångsidighet. Futura fiberperuk/extensions är “värmevänliga” vilket innebär att du kan styla dem. De kan dock vara svårare att styla än äkta hår, så det kan vara en utmaning för vissa personer.

Färg. Syntetiskt fiberhår kan inte färgas, omfärgas eller blekas. Traditionell hårfärg kommer inte att fästa på fibrerna.

Glans. Trots att Futura fiberhår är så nära äkta hår som möjligt kan glansen ändå vara lite för mycket för vissa personer, även om det fortfarande är en naturlig glans.

Lång livslängd. Med god skötsel kommer din syntetiska peruk/extensions att hålla länge. Futura-fibrer håller mycket längre än syntetiska peruker i budgetklassen. De håller dock inte lika länge som peruker med äkta hår. Om du letar efter ett vardagligt slitage rekommenderar vi att du överväger en peruk/extensions med äkta hår. Den har en betydligt längre livslängd.

Textur. Värmevänliga peruker/förlängningar kan bli frissiga vid överdriven omstyling eller utsätts för slipande åtgärder (fel hårstylingverktyg används, sova direkt med huvudet mot en kudde…).

ÄKTA HÅR

PROS

Kvalitet. Texturen av äkta hår kommer alltid att vinna! Äkta hår känns 100 % naturligt och kan smälta in i ditt eget hår. Peruker/förlängningar av äkta hår kan komma i olika kvalitetsnivåer.

Donatorer. Äkta hår kommer från donatorer, beroende på produktens kvalitet och pris kan det komma från 1 donator eller från flera donatorer för att skapa ett hårstycke. Hår från en enda donator har alla nagelband som ligger i samma riktning och är därför mycket silkeslent, slätt och utan trassel.

Mångsidighet. Många peruker och förlängningar av äkta hår kan färgas, omfärgas, permanentas och stylas precis som ditt eget hår. Om du inte känner dig bekväm med att göra det själv rekommenderar vi att du tar din peruk till en stylist som har erfarenhet av att hantera peruker/förlängningar i äkta hår om du vill ändra stilen. Med våra lyxiga äkta hår (finns i vår butik i Umeå) har du möjlighet att färga eller bleka dem som du vill och till vilken färg du vill. Det är bara din fantasi som sätter gränserna.

Textur. Äkta hår finns i en mängd olika texturer, så du kan matcha din egen eller ursprungliga hårtextur.

Livslängd. Med god skötsel kan äkta hår ha en fantastisk livslängd, ett år eller mer när det bärs dagligen! Så om du byter mellan flera peruker och tar väl hand om dem kommer du att kunna behålla dem länge.

Titta. Peruker av äkta hår känns bra och kan se otroligt naturliga ut så ingen kommer att veta att du bär en peruk, bara att du har fantastiskt hår!

CONS

Högt underhåll. Att investera i peruker/extensions med äkta hår innebär att du måste ta dig tid att ta hand om dem. Precis som äkta hår behöver de tvätt, konditionering, djup konditionering och frekvent omstyling. Det blir mer arbetsintensivt och kräver en viss ansträngning om du vill att dina peruker/extensions ska se ut som nya under lång tid. Undvik hård borstning, bakåtkamning eller överanvändning av uppvärmda stylingverktyg.

Budget. Med kvalitet kommer priset. På grund av det sätt som äkta hårstycken tillverkas är de vanligtvis dyrare än syntetiskt hår. Du får vad du betalar för!

Färg. Om du inte vill färga om håret själv rekommenderar vi att du köper en backup av samma stil som du gillar. Det är svårt att replikera en exakt färg när du byter ut en peruk i äkta hår. Det kommer alltid att finnas en liten variation i färg även för peruker/extensions med samma färg (varje peruk innehåller hår som skördats från flera personer) – Färgen på äkta hår oxiderar eller bleknar med exponering för ljus, det är anledningen till att folk ofta färgar om sitt hårstycke efter ett tag.

Väder. Eftersom de är gjorda av äkta hår reagerar hårplaggen precis som ditt vanliga hår! Det betyder att beroende på vädret kan håret bli frissigt, torrt eller slappt. Du måste ta väl hand om det om du befinner dig i en sådan situation.

Vikt. Peruker av äkta hår kan kännas tyngre än syntetiska peruker av liknande längd och stil.

SLUTSATS

Vi kan inte säga vilken som är bäst, allt beror på dig och vad du söker!

Om du funderar på några frågor innan du bestämmer dig för vad som är bäst för dig kommer det att hjälpa dig på vägen och vi uppmanar dig också att läsa vår blogg om “att köpa din första peruk” om du behöver mer information.

Fråga dig själv: Vad är min budget? Var kommer jag att bära min peruk/förlängning? Hur ofta kommer du att bära hårpigmentet? Hur ofta vill du byta stil? Upplever du håravfall? Om ja, vilken typ av håravfall? Upplever du trötthet på grund av hälsoproblem?

I slutändan vet du bäst vad du vill ha!

Let’s get you fosified!

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *