BLI ÅTERFÖRSÄLJARE

Shoppa nu. Betala senare med Klarna! Till butiken

Fri frakt över 1500 kr inom Sverige ! Till butiken

PRESENTINSLAGNING: Upptäck en dedikerad presentservice

Mini Cart

KÖPA DIN FÖRSTA PERUK

Ska du köpa din första peruk? Eller överväger du åtminstone att göra det, men är fortfarande osäker?

FOS är här för att hjälpa dig på din perukresa.

Miljontals människor runt om i världen bär peruker dagligen: kändisar, kollegor, grannar… oavsett om det bara är för mode eller för att dölja håravfall.

Peruker ser mer naturliga och vackra ut än någonsin tidigare; på Fahlén of Sweden har vi valt ut fiberperuker (och snart även människohårsperuker) av bästa kvalitet och ger dig många olika stilar för att hjälpa dig att välja den peruk som passar dina behov.

Här är de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till för att hitta den perfekta peruken.

Vad är det med peruker?

De håller långsamt på att ta över världen, så varför inte prova en själv?

Peruker kan vara ett utmärkt sätt att komplettera en outfit, göra ett modeuttryck, testa en ny hårfärg utan att behöva binda sig till den, byta från långt hår till en söt bob-look eller tvärtom. Peruker kan vara användbara för personer med håravfall för att täcka “skadan”, hitta självförtroende, elegans och glamour igen.

Men att bära peruk är inte bara det! Nej att bära peruk, är ett smart sätt att bevara ditt naturliga hår. Vi gillar alla att styla och experimentera med vårt hår. Färgbehandlingar och heta styling sessioner kan dock skada ditt hår; och att få tillbaka dina ljuvliga lockar kräver tid.

Att växla mellan peruk och naturlig look är en win-win-situation som gör att du kan öppna nya dörrar till olika stilar och samtidigt skydda det som naturen gav dig.

STEG 1 - ÄKTA HÅR VS FIBERHÅR

Debatten om vilket som är bäst har funnits i evigheter och är inte nära att vara avslutad! Det finns inget rätt eller fel svar på om du ska köpa äkta hår eller fiberhår. I slutändan bör du välja det som passar din stil och livsstil bäst.

Det bästa tipset vi kan ge dig är att analysera för- och nackdelarna med både äkta hår och fiberhår för din egen situation och välja det som passar ditt liv och dina behov bäst.

Ett par exempel: peruker av fiberhår är billigare än peruker av människohår, så beroende på din budget väljer du den ena eller den andra / peruker av äkta hår kräver mer underhåll men har en högre livslängd; peruker av fiberhår kräver inte lika mycket underhåll men du måste byta ut din peruk oftare / om du letar efter mångsidighet i styling och färgning kommer äkta hår att erbjuda dig fler möjligheter, fiberperuker har ett fantastiskt utbud av färger som passar alla tillfällen och fantasier men kan inte stylas på lika många sätt som äkta hår kan. Och listan fortsätter och fortsätter.

Vi bjuder in dig att läsa vår blogg om för- och nackdelar med äkta hår och fiberhår just HÄR.

STEG 2 - STIL

Vilken frisyr letar du efter?

Det finns tusentals och åter tusentals peruker på marknaden, så för att inte bli förvirrad direkt, och precis som innan du går till frisören bör du ha en uppfattning om vilken stil du letar efter.

Är du ute efter något avslappnat, glamoröst eller elegant?

Är du ute efter en pixiklippning, en medellång frisyr eller vill du ha håret ner hela ryggen?

Vill du ha fransar eller inte?

Vilken textur passar dig bäst?

JA, så många frågor ingår i processen att välja din första peruk.

En frisyr är något mycket personligt, vi kan inte säga åt dig att köpa den här peruken eller den där peruken. Naturligtvis kan vi hjälpa dig att förstå vad som kommer att se bra ut beroende på dina ansiktsdrag och hudundertoner.

Perukinköp erbjuder oändliga möjligheter; men tänk alltid på din personliga stil, modetrender och ditt primära användningsområde för peruken innan du fattar ditt beslut. Om du följer dessa faktorer kommer du inte att sluta med något som ser fel ut eller helt enkelt inte är du själv. Om du köper en peruk på grund av håravfall är det oftast bättre att välja något som bättre motsvarar din nuvarande eller tidigare frisyr. Om du köper en peruk för speciella tillfällen kan du låta din fantasi och din känsla för mode styra dig.

HÅLL I HÖGTNING: Den perfekta looken är något som passar dig och som gör dig glad och självsäker!

STEG 3 - PERUKSCAP

Beroende på vad som ser bra ut på dig och hur du planerar att använda din peruk är cap konstruktion definitivt något du bör vara uppmärksam på.

De flesta “billiga” peruker på marknaden ger dig inga detaljer om den aspekten eller är inte byggda på något sätt för att erbjuda en realistisk finish och stylingmöjligheter.

På Fahlén of Sweden har vi valt ut olika spetstyper för dig och alla våra peruker kommer med en spetsfront för att ge dig denna perfekta och naturliga finishlook.

Storleken på cap är inte något som alltid kan väljas eftersom 95 % av perukbärarna klassas som medelstorlek, men frukta inte eftersom många små tillbehör hjälper dig att få den bästa passformen för din peruk. Alla våra peruker kommer med ett elastiskt band som sys in i vår designade spetscap; vilket gör att din peruk håller sig på plats hela dagen!

Om du föredrar att bära håret bort från ansiktet kan du med en spetsfront peruk dela håret på peruken var du vill. Detta gör att du kan styla peruken på ett sätt som passar dig bäst, vilket hjälper dig att känna dig mer bekväm och självsäker.

STEP 4 - ACCESSOARER

Okej, du vet vilken typ av hår du vill ha, vilken frisyr, vilken färg och vilken lace cap som passar dig bäst.

Men hur är det med tillbehören?

Peruknät eller ingen peruknät? Detta är en personlig preferens, men vi råder dig att köpa ett paket peruknät eftersom de är riktigt prisvärda. Prova själv och upptäck om det är något som kan hjälpa dig att hålla peruken säker under hela dagen.

För personer med känslig hårbotten och fullständigt håravfall skapar en peruknät en skyddande barriär som hjälper dig att känna dig bekväm med att bära peruken hela dagen, samt att hålla allt säkert.

Sammetband och silikonband är andra små tillbehör som är mycket prisvärda och hjälper dig att hålla peruken säker om du inte vill limma den varje gång.

CONCLUSION

I slutändan ska du köpa en peruk som är snygg, som ser naturlig ut på dig och som verkligen passar din livsstil!

Experimentera, ha kul!

Om du har några frågor om våra peruker kan du kontakta våra kundtjänstmedarbetare som gärna hjälper dig och vägleder dig i ditt val!

KÖPA PERUK