BLI ÅTERFÖRSÄLJARE

Shoppa nu. Betala senare med Klarna! Till butiken

Fri frakt över 1500 kr inom Sverige ! Till butiken

PRESENTINSLAGNING: Upptäck en dedikerad presentservice

Mini Cart

VARFÖR DU SKA ANVÄNDA EN SILKESMÖSSA

Har du någonsin drömt om att gå och lägga dig och vakna upp med perfekt hår – Precis som i Hollywoodfilmerna? Inga fler tovor, inget trassel och ingen torrhet; Precis vad alla vill ha!

Oavsett om du har en rak, lockig eller kinky hårtyp så är det bra att sova med en silkesmössa.
Dom flesta av oss har bilden av våra mormödrar som går till sängs med en tråkig sovmössa för att skydda sin frisyr och sina lockar …. Enligt oss på FOS borde inte sovmössan vara en del av det förflutna – en sovmössa i äkta silke ger väldigt mycket fördelar för både hud och hår – så Bring it Back!
Fahlén of Sweden har sammanställt fördelarna med att sova med en silkemössa och har skapat en enkel guide om hur du knyter den ordentligt.

Fördel 1: Friskare hår

Att sova med en sidenmössa minskar friktionen som normalt skapas mellan håret och kudden då du sover. Friktionen kan orsaka slitningar på håret, tovor och torrhet. Sidenmössan minskar denna skada genom att ligga som ett skyddande lager mellan håret och kudden. Silke är inte ett fuktabsorberande material (som bomull) – därav blir slutresultatet ett friskare hår då mössan bidrar till att minska skador, tovor och torrhet.

Fördel 2: Återfuktat hår

Kuddar är vanligtvis gjorda av bomull eller en blandning av olika material – dessa material (särskilt bomull) är kända för att torka ut vårt hår genom att avlägsna dom naturliga oljorna vårt hår behöver för att vara hälsosamt och återfuktat. Äkta silke absorberar inte fukten, utan behåller den; Och på grund av det kan vi hålla våra lockar återfuktade hela natten!

Fördel 3: Vackert hår

Om din naturliga hårstruktur är lockig eller vågig, så vet du att the struggle is real och att sömn kan kan vara en riktig bov till ostyrigt hår! En sovmössa i äkta silke hjälper dina lockar att hålla formen efter en natts sömn, och du slipper frizzet! Om du sen har spenderat tid och pengar på en specifik frisyr för ett evenemang eller liknande kan en silkesmössa hjälpa dig att minimera friktionen och därmed skydda frisyren.

Fördel 4: Spara tid

Med tanke på alla fördelar listade ovan är det uppenbart – en silkesmössa kommer att spara dig tid! Slipp den långa tid det tar med alla locktänger, plattänger eller att försöka reda ut allt trassel som blivit till under natten. En silkesmössa kan dessutom hjälpa dig att dra ner på antal tvättningar per vecka, genom att hålla dina lockar återfuktade samt skydda ditt hår från smuts och damm under natten.

 

 

SÅ HÄR KNYTER DU DIN BONNET:

  1. Vänd huvudet upp och ner
  2. Öppna silkesmössan
  3. Låt håret falla ner i silkesmössan innan du vänder huvudet upp igen
  4. Justera silkesmössan så att det främre snöret är precis ovan ögonbrynen
  5. Knyt den två gånger i nacken. Se till att den sitter fast.
  6. Dra banden till framsidan
  7. Knyt banden på pannan genom att göra 2 knutar.
  8. Kontrollera silkesmössan sitter bra runt huvudet genom att dra i den.
  9. Klart! Nu kan du gå tills sängs med trygghet om att ditt hår är skyddat!
Silkesmössa BONNET

Observera att på grund utav att det är äkta silke som används för att producera denna sovmössa så är materialet väldigt fint lent, vilket kan göra så att sovmössan kan glida av under sömnen om du inte använder rätt teknik för att säkra den beroende på din huvudform och hårstruktur.