Shoppa nu. Betala senare med Klarna! Till butiken

Fri frakt över 1500 kr inom Sverige ! Till butiken

PRESENTINSLAGNING: Upptäck en dedikerad presentservice

Mini Cart

VILLKOR

FAHLÉN OF SWEDEN AB

Adress: Box 4065, 904 22, Umeå

Telefon: +46 (0)10 265 1650

E-post:  support@fahlenofsweden.se

Kundtjänst: Kontakta oss

VILLKOR:

Följande villkor gäller för alla avtal som görs med Fahlén of Sweden genom att beställa från oss.
Du accepterar därmed dessa villkor oavsett om din beställning finns i vår webbshop eller i en av våra salonger.

Innehållet på www.fahlenofsweden.se skyddas av Sverige och internationell upphovsrätt, varumärke, andra lagar och fördrag och får inte användas förutom vad som är tillåtet i dessa villkor. Du kan inte ändra informationen eller materialet som visas på vår webbplats på något sätt och du får inte kopiera, sälja vidare eller utnyttja den.

Din personliga information som beskrivs i vår sekretesspolicy, liksom all användarinformation som används på vår webbplats, betraktas som icke-konfidentiell och kan därför användas för våra marknadsföringsändamål vid utvecklingen av vårt företag. Fahlén of Sweden stöder, godkänner eller delar inte åsikterna i kommentarerna eller uttalandena som finns kvar på vår webbplats av kunder. Allt som publiceras på vår webbplats av en kund är kundens eget ansvar.

Beställningar som görs av personer under 18 år betraktas som kontantköp och kräver en förälders eller vårdnadshavares godkännande. FOS förbehåller sig rätten för alla typografiska fel i text och bilder, samt fel i produktspecifikationerna för alla produkter i vårt sortiment. Vi förbehåller oss också rätten att korrigera eventuella fel i informationen om produktens tillgänglighet. För att få bästa resultat från din produkt rekommenderar vi att du följer våra vårdriktlinjer.

Fahlén of Sweden förbehåller sig rätten att avbryta en beställning av någon anledning. Om det finns ett problem med att behandla din beställning kommer vi att kontakta dig antingen via telefon eller e-post. Du förbehåller dig rätten att ringa och hjälpa till att åtgärda situationen.

Läs mer på vår webbplats eller kontakta vår kundtjänst om du har frågor. Om du är missnöjd med produkter som beställs online i vår webbshop, vänligen kontakta vår kundtjänst.

 

PRISER OCH BETALNING

Alla priser är inklusive moms. Utöver produktens pris kan det tillkomma ytterligare kostnader för betalning och leverans beroende på vilken metod du väljer. Information om priser, leveransvillkor och betalningsmetoder visas tydligt i kassan. Den totala summan som ska betalas visas tydligt innan du godkänner din beställning eller godkänner det belopp som ska betalas.

Kampanjer eller prissänkningar tillämpas antingen på produkten eller genom att ange en produktkod vid kassan. Våra kampanjer och erbjudanden är giltiga så länge lagret räcker eller till ett visst slutdatum.

Observera: För länder utanför EU kan det förekomma ytterligare lokala avgifter som skatter och tullavgifter som kunderna måste betala.

 

KREDITKORTSBETALNING

Du kan handla hos oss med Visa, Mastercard och American Express -kort som är godkända för internethandel via Stripe -betalning. Inga extra avgifter tillkommer. Beloppet som ska betalas reserveras på ditt kort men debiteras först när dina produkter skickas till dig. Vi förbehåller oss rätten att verifiera betalkortets giltighet, att tillräckliga medel finns tillgängliga för att täcka orderns värde och att innehavarens adressuppgifter är korrekta. Vi kan neka ett köp på grund av denna information.

 

KLARNA

På grund av vårt samarbete med Klarna kan vi erbjuda alla våra kunder chansen att köpa våra produkter och antingen betala direkt eller betala i delbetalning. För att läsa mer om Klarnas villkor, klicka HÄR.

 

PAYPAL

Betala snabbare och säkrare med PayPal. Du kan välja att finansiera din betalning från ditt PayPal -saldo eller via ett debet- eller kreditkort kopplat till ditt PayPal -konto. För mer information läs HÄR.

 

KUPONKODER

Våra kampanjer kan inte kombineras med varandra och du kan inte använda två olika presentkort eller kupongkoder på samma beställning.

Om du har en rabattkod eller presentkort måste du ange koden i kassan. Skriv koden i det angivna området och tryck på knappen för att aktivera den. Beloppet dras automatiskt från det totala beloppet för din beställning.

 

LEVERANSINFORMATION

I kassan kan du välja den leveransmetod som är tillgänglig för din region och se vilka leveranstider som gäller. Vi strävar efter att ha alla våra varor i lager. Om en produkt inte skulle vara tillgänglig för omedelbar leverans kommer det att anges tydligt bredvid produkten och vid kassan. Om vi inte kan uppfylla det överenskomna leveransdatumet kommer vi att kontakta dig. Om paketet inte kommer fram ska du informera oss inom 14 dagar från beställningsdatumet. Du kan ångra ditt köp utan kostnad om vi inte uppfyller leveransvillkoren. Ditt paket kan bli försenat under nationella helgdagar, festivaler eller transportstörningar. Observera att ändringar i leveransen kan förekomma under helgerna. Fahlén Of Sweden förbehåller sig rätten till förlängd leveranstid på grund av helgdagar, tullar och force majeure.

När en beställning lämnar vårt lager får du ett e-postmeddelande om att din produkt är på väg.

 

STANDARDFRAKT

Normalt tar det mellan 1-7 dagar att behandla din beställning, och vanligtvis efter att vi har bekräftat beställningsuppgifterna och leveransadressen skickar vi ut den. Vi skickar måndag till fredag, med undantag för helger, svenska helgdagar, naturkatastrofer och kraftiga stormar som kan begränsa vårt fraktföretag att distribuera och hämta från vårt lager.

 

TAXES AND DUTIES

Import duties, taxes, and charges are not included in the item price or shipping cost. The costumer is responsible for any import duties and taxes that may come from your county to receive your order.

 

RETUR, ÅTERBETALNING, KLAGOMÅL

Vi på FOS vill att du som konsument ska känna dig trygg när du handlar hos oss och ser till att du alltid har rätt att ångra ditt köp, returnera dina varor och skicka defekta varor till oss. Du som kund ansvarar för alla fraktkostnader som uppstår vid retur eller byte av varor samt ansvarar för eventuell värdeminskning på grund av att produkterna hanteras mer än vad som är nödvändigt för att fastställa produktens karaktär och form. Om du har fått en felaktig eller defekt vara ersätter vi dig för kostnaden för returleverans. Vid frågor kan du kontakta vår kundtjänst.

 

RETURNS

Alla returer måste returneras på följande sätt:

Fyll i vårt returformulär här.

Packa produkten väl i samma förpackning/påse som den kom i.

Bifoga vårt blankett samt ditt spårningsnummer till lådan.

Skicka din returblankett tillsammans med din beställning till Fahlén of Sweden.

Om du vill avbryta din beställning eller returnera dina varor ska du meddela oss skriftligen inom 14 dagar från det datum då du fick dina varor. Detta görs genom att fylla i vårt returformulär. När vi har mottagit ditt paket och verifierat problemet med det och du är berättigad kommer vi att återbetala dina pengar, helst med samma betalningsmetod som du använde när du beställde så snart som möjligt. Ge 10 dagar för att din återbetalning ska reflekteras innan du kontaktar oss om det en gång till. Du som kund ansvarar för alla fraktkostnader som uppstår vid retur eller byte av varor samt ansvarar för eventuell värdeminskning på grund av att produkterna hanteras mer än vad som är nödvändigt för att fastställa produktens karaktär och form.

 

UTBYTE

Vid alla returer ansvarar konsumenten för att varan kommer fram till oss och, om inget annat anges, även för transportkostnaderna. Om din beställning har levererats felaktigt eller inte är det du ursprungligen beställde, återbetalar vi kostnaderna.

 

ÅTERBETALNINGAR

FOS garanterar att du får pengarna tillbaka eller ersätter varorna om du föredrar det, i enlighet med returrätten. Hela värdet återbetalas på villkor att produkterna returneras i samma skick som de skickades till dig. Detta innebär att varorna inte får ha skadats, smutsats ner, tvättats, ändrats eller burits och att eventuella etiketter och märken är intakta. Om varan är i modifierad form kommer en bedömning av försämring att göras. Värdeminskningen kommer inte att återbetalas.

Om du tror att du har fått en felaktig eller defekt produkt, ber vi dig att kontakta våra kundtjänstrepresentanter här så snart som möjligt för att lösa problemet. Observera: för att vi ska kunna bedöma varan i fråga måste hela produkten returneras tillsammans med en ingående beskrivning av problemet och hur produkten användes.

 

KLAGOMÅL

Om du anser att en produkt är defekt eller felaktig, vänligen kontakta oss eller skicka tillbaka den för återbetalning. För att vi ska kunna bedöma varan i fråga måste hela produkten skickas tillbaka tillsammans med en utförlig beskrivning av problemet och hur produkten användes. Om hela produkten/beställningen inte returneras till oss kan vi inte göra en fullständig bedömning av problemen med artikeln och kan endast basera ett eventuellt beslut om återbetalning på den del vi har fått.

Vid problem med hårinfästning bör du kontakta den person eller salong som utförde tjänsten, eftersom denna person är ansvarig för att tjänsten utförs korrekt. Tyvärr kan vi inte ersätta kostnader för hårfästning.

I händelse av en defekt/problematisk produkt behöver kunden inte betala några kostnader. Vi betalar returfrakten om ett kvitto (eller en kopia av ett kvitto) lämnas in. Varje begäran om återbetalning måste göras inom en rimlig tid från mottagandet av beställningen.

 

PRODUKTANSVAR

FOS avsäger sig allt ansvar för hur produkten används och hur köparen gör sig av med den. Köparen har ensam ansvar för användningen av produkten och måste personligen kontrollera eventuella allergier eller oegentligheter.

Vi rekommenderar att produkterna alltid används på det sätt som anges i produktinformationen på webbplatsen. Den enda information som är aktuell är den som finns på vår officiella webbplats.

 

INTEGRITETSPOLICY

Vi följer den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder din information i vår organisation i enlighet med GDPR för att uppfylla vårt avtal med dig. Enligt personuppgiftslagen har du rätt att få tillgång till den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen korrigeras eller raderas. Kontakta oss i sådana fall via e-post.

Klicka här för att läsa mer om vår integritetspolicy.

 

FORCE MAJEURE

FOS ansvarar inte för förseningar i utförandet som orsakas av omständigheter som Fahlén inte har någon rimlig kontroll över. Vid force majeure har Fahlén rätt till ytterligare tid för att uppfylla sina åtaganden. Exempel på sådana omständigheter är, men är inte begränsade till, strejker, terroristhandlingar, krig, leverantörs-, transport- eller produktionsproblem, växelkursfluktuationer, statliga regleringsåtgärder eller naturkatastrofer. Om en sådan omständighet varar i mer än två månader har båda parter rätt att säga upp detta avtal utan att den andra parten och/eller har rätt till ersättning eller är skyldig att betala ersättning.